14 maart 2009

Mediahub van Linksys by Cisco

Nu velen ontdekt hebben dat het "streamen" van media over een netwerk eigenlijk best wel "cool" is, komen er ook producten op de markt die iets meer geënt zijn op de minder technisch onderlegden. De Mediahub van Cisco is zo'n product. Feitelijk is het niets meer of minder dan een netwerk hard-disk, maar wel een met een eigen (web)interface en, toegang via internet als je dat wilt.

De Mediahub is er in een aantal varianten vanaf 500GB tot 1000GB (is 1 terabyte). De Mediahub kan echt functioneren als de spil in de beheersing van de media in je netwerk: muziek, foto's en films, volledig automatisch worden al dit type files gearchiveerd. Een back-up van je computer? Geen punt; de Mediahub doet 't voor je. En dat alles via een eenvoudige installatie procedure, en voor later beheer via een begrijpelijke webinterface.

Ook extra schijfruimte is geen probleem: er kunnen namelijk twee harde schijven in. Daarmee creëer je een uiterst veilige opslag-oplossing!

In principe moet u zelf in staat zijn de Mediahub in uw netwerk te installeren. Maar mocht u assistentie nodig hebben, dan kunnen wij dat ook voor u doen. Uiteraard tegen een vergoeding.
Wij hebben de Mediahub in de grootste uitvoering (NMH410) op voorraad. De prijs is € 429,-