19 juli 2009

SongBook Mobile 2.0 released

De nieuwe versie van Songbook voor de iPod Touch en de iPhone is beschikbaar! De vormgeving is fors aangepast. Dat komt de bediening enorm ten goede - het is een stuk overzichtelijker en intuïtiever dan voorheen. Nu kun je door de Touch of iPhone te kantelen de informatie beter uitlezen en is de albumillustratie links geplaatst. Ook de bitrate en het formaat kan nu worden uitgelezen (deze functies werken vanaf de aankomende Linn Cara firmware). Verder zijn er meer opties en handigheidjes toegevoegd. De nieuwe versie is een absolute stap vooruit!

Wanneer in de muziekbibliotheek wordt gezocht op albums worden deze nu ook met de bijbehorende illustraties weergegeven. Een welkome aanvulling!

Ook de afspeellijst is overzichtelijker geworden met een beter werkende volumeregelaar. Let op: de volume regeling werkt alleen op systemen waarin de voorversterker kan worden aangesproken via het netwerk! Het nummer dat wordt afgespeeld wordt iets groter weergegeven. Ook de knoppen om playlists te maken, te wijzigen en op te slaan functioneren prettiger.

Als laatste kunnen we melden dat het nu nog gemakkelijker is om in de diverse ruimtes streamers aan en/of uit te zetten. Verder is het mogelijk om ook een Linn DS in pauze/play te zetten. Voor iedere Linn DS die speelt, wordt in een balkje de trackinformatie getoond. Concluderend mogen we stellen dat Songbook 2.0 een duidelijke verbetering is op de goed werkende interface! Voor meer techische informatie kun je altijd terecht op de website van Bookshelf Apps. SongBook Mobile 2.0 is eenvoudig te installeren of op te waarderen via je iPod Touch, de iPhone of via de iTunes Store.