4 oktober 2010

Streaming Audio op zijn best: dCS Puccini en Debussy

Stel je hebt een iMac of een MacMini. Fantastische computers. Maar wist je dat je er ook een zeer, zeer goede muziek- en filmserver van kunt maken? Met name de kwaliteit van de digitale output is dan wel een uitdaging. Maar, via de USB uitgang is het mogelijk de Mac's op een zeer hoog niveau te laten spelen.
Kies je voor de dCS Debussy DA converter dan heb je nog de mogelijkheid de "wordclock" eraan toe te voegen. Wat dat doet? Het is alsof in een klap de foto scherp is gesteld. In hifi termen: de achtergrond wordt inktzwart waardoor alles nog meer op zijn plek lijkt te staan. Bizar.
Als je nog verder wilt gaan, en daarnaast ook je cd's en sacd's wilt kunnen blijven afspelen, kies dan voor de Puccini speler met de "wordclock". In dat geval heb je ook de mogelijkheid om alle data die binnen komt of van een cd afkomt, te "upsampelen" naar een SACD (DSD) stream. Het kon na de Debussy dus nog beter. Zelden digitale muziekreproductie op zo'n natuurlijke wijze meegemaakt. Echt bijzonder.
De prijzen zijn er naar. Je krijgt dan wel de top op digitaal gebied, dat staat vast. Vanaf 9.900,- kun je met een Mac genieten van de kwaliteiten die de techneuten van dCS eraan hebben kunnen toevoegen. Daarna is "the sky the limit!"
Wij hebben een compleet dCS Puccini systeem en een dCS Debussy DA converter in onze demovoorraad opgenomen. Deze dCS producten zijn te bekijken en beluisteren bij art's audio in Naaldwijk, Westland. Vlak bij Den Haag en Rotterdam, en gratis parkeren voor de deur.
Een recente review van de Puccini in het Amerikaanse blad "The Absolute Sound" helpt je wellicht nog meer overtuigd te raken van de kwaliteiten van dit Britse specialisme!
Kijk voor meer informatie over dCS ook eens op de website van dCS.
Meer informatie over art's audio en Audio Excellence vindt u op onze website.

dCS Puccini cd-sacd speler

dCS Puccini word-clock

dCS Puccini - compleet systeemdCS Debussy DA converter