3 augustus 2011

Linn Kinsky + Davaar

Ondanks de vakantieperiode gaan de ontwikkelingen gewoon door. Voor thuisblijvers toch nog iets extra's om van te genieten.
Linn heeft sinds vorige week Kinsky voor de iPad en de iPhone uitgebracht. Dit is Linn's eerste eigen GUI die het gebruiksgemak van streaming weer verder helpt. Met name de mogelijkheid van Songcast is in deze interface goed voor elkaar. Sinds de komst van Davaar is het mogelijk om met meerdere Linn streamers een eenvoudige multiroom oplossing te maken. Je kunt dan met een willekeurige DS direct een stream opvragen van een spelende streamer. Plezierig is dat alle streamers 100% synchroon spelen en geen looptijdverschillen kennen zoals andere oplossingen. Wij hebben permanent een dergelijke opstelling staan om hier kennis mee te maken.
Nog even terugkomend op Kinsky. Wat opvalt is de overzichtelijke lay-out. Erg fijn werkt de grote en nauwkeurige volumecontrol die tevens ook als mute kan functioneren. Vind je het 'wiel' niet handig, geen probleem, plus en min druktoetsen zijn ook voorhanden. De interface is stabiel en redelijk snel. Als we bijvoorbeeld Kinsky met Chorus DS vergelijken is Kinsky iets veelzijder maar haalt deze interface niet de snelheid van zijn collega. Groot pluspunt voor Kinsky is de gratis verkrijgbaarheid. Wij hebben hem uitvoerig getest en zijn blij met deze aanvulling.
Voor meer informatie over Kinsky kun je deze link gebruiken. Vergeet na het downloaden van deze App niet je Linn DS op te waarderen naar Davaar anders werkt het niet. Wij kunnen hier altijd bij helpen.