25 oktober 2011

art's Excellence + Linn DSM = multifunctioneel

Linn heeft zeer belangrijk nieuws voor iedere muziekliefhebber. Niet alleen is de website grondig vernieuwd (zie www.linn.co.uk), ook de produktlijn is up-to-date gebracht. En wel met drie apparaten die functionaliteiten hebben gekregen waar alle moderne audiofielen op hebben zitten wachten!

Met hun nieuwe lijn 'DSM systemen' is de heldere boodschap van Linn dat ze alles waar u thuis naar luistert, beter kunnen laten klinken. En met alles bedoelen ze ook ALLES! De DS produkten, die zowel in de Majik, Akurate als Klimax lijn uitkomen, zijn feitelijk een Linn streamer en voorversterker ineen. Ze zijn naast analoge en digitale ingangen uitgerust met HDMI ingangen (behalve de Majik DSM), kunnen met een simpele applicatie dienen als ontvanger voor al het geluid vanaf uw PC/Mac (dus ook Spotify, iTunes, YouTube, Last FM etc.) en zelfs het geluid van een iPad/iPhone/iPod Touch wireless weergeven!

Maar even een stap terug... Waar staat DSM voor? De DS in DSM staat voor Digital Streaming en geeft aan dat het netwerk de voornaamste bron is voor de DSM produkten. De M is zowel simpel als revolutionair vernieuwend en staat hier zoals eerder genoemd voor een scala aan mogelijkheden:

  • M voor Muziek: van MP3 tot 'Studio Master', DSM systemen zijn geschapen voor muziek.

  • M voor 'Movies & TV': sluit uw Blu-ray speler, DVD-speler, set-top box of TV aan en hoor wat een verschil Linn maakt in de kijkervaring. Dit kan zelf via HDMI (Akurate en Klimax DSM)!

  • M voor 'Multi-source': naast alle analoge en digitale ingangen laat de netwerkingang u genieten van alle mogelijke muziek op welke computer in het netwerk dan ook – bedraad of wireless! Van iTunes tot Spotify, van een iPlayer tot YouTube, Internet radio of live-concerten; dankzij Songcast kan alles dat wordt afgespeeld op PC of Mac worden beluisterd op een DSM systeem.

  • M voor Mobiel: een vriend langs met een iPad of iPhone? Hij kan zijn muziek direct naar het DSM systeem sturen.

  • M voor 'Multi-room': omdat DSM systemen zijn ontworpen met het oog op multiroom, kan met Songcast alles dat op een DSM systeem speelt (dus ook iedere analoge bron) via het netwerk worden afgespeeld op ieder ander DS apparaat waar dan ook in huis.

  • M voor 'Multi-user': de open netwerk benadering betekent dat DSM systemen kunnen worden gebruikt door het hele huishouden, danwel met gezamelijke of individuele
    muziekbibliotheken, welke combinatie van besturingsapparaten ook en met onafhankelijke of juist simultane 'streams' door het gehele huis.

De Klimax DSM, Akurate DSM en Majik DSM zullen zeer binnenkort bij ons verkrijgbaar zijn naast de bestaande Klimax DS, Akurate DS en Majik DS. Voor bestaande gebruikers van Linn DS
komt een software update, waarmee alle Songcast mogelijkheden worden toegevoegd.

Wil je meer weten hoe het werkt? Gebruik dan deze link. Een bezoekje aan onze winkel in Zevenbergen is tevens aan te raden.

Everything sounds better with Linn. Just listen.